Ajatuksia salin takaa

 

Miksi minä lähdin perustamaan salia? Ajatus lähti siitä, että kun eräs tuttavani sanoi noin kolme-neljä vuotta sitten ohimennen Prisman parkkihallissa, että Hyvinkäälle pitäisi saada kunnon sali. Hyvinkäällä on kuulemma huonot puitteet tosissaan treenaaville (Hyke on ehdottomasti parhaiten varusteltu sali, mutta sinne on pitkä jonotuslista). Puhetta oli myös tietyistä salien epäkohdista, jotka olisivat helposti korjattavissa. Ensireaktioni oli, että minä en ainakaan yrittäjäksi ala. Samana iltana alkoi raksuttaa. Kirjoitin ylös laitelistan ja piirsin paperille laitesijoittelun. Tilan tarpeeksi laskin silloin minimi 400m2. Seuraavana päivänä pyysin ensimmäisen tarjouksen laitteista. Hommat etenivät ja lopulta meillä oli rahoituspäätös 800m2 tiloihin, mutta lopulta tilat menivät nenän edestä ja paikalla on nyt sali, josta olen kuullut osittain samaa valitusta tietyistä asioista. Hommat jäivät hautumaan.

Oma elämäni on rakentunut treenaamisen ympärille teini-iästä asti ja erilaisia saleja on tullut nähtyä tässä reilun 20 vuoden aikana aika monta. Oma kilpailu-ura on pikkuhiljaa hiipunut, kun on tullut lapsia ja muutakin elämää niin olen ajatellut, että ehkä sitä energiaa voisi laittaa muiden auttamiseen, kun tähän asti olen keskittynyt vain omaan tekemiseen. Aloitin opiskelut Personal traineriksi, jota jatkoin vielä Voimavalmentaja-koulutuksella. Kun aloin pikkuhiljaa tekemään päivätöideni ohessa valmennushommia niin huomasin, että monilla kaupallisilla saleilla on erilainen näkemys ulkopuolisiin Personal trainereihin mitä minulla. Salit ovat nihkeitä päästämään pt:itä saleilleen tai haluavat vetää välistä ison siivun. Tämä ei mahdu omaan ajatusmaailmaani, koska pt:hän opettaa asiakkaan treenaamaan turvallisesti juuri sen salin laitteilla ja sali saa todennäköisesti pitkäaikaisen maksavan asiakkaan. Minun moraaliin ei mahdu ajatus, että minun pitäisi saada palkkaa toisen tekemästä työstä. Sen kyllä ymmärrän, jos pt menee salille hankkimaan asiakkaita, niin silloin on OK ottaa ”välityspalkkio”. Loppupeleissähän nämä salin välistävedot maksaa tietysti asiakas, jolloin hinnat voi nousta niin ylös, että tavan duunarille tulee jo liian kalliiksi. No koska minä en halua maksaa muille siitä, että saan heille maksavia asiakkaita ja omat asiakkaani tykkäsivät treenata mieluummin minun omassa autotallissa kun ruuhkaisella salilla niin lähdimme jalostamaan vaimoni kanssa ajatusta. Eräs päivä vaimoni löysi netistä yhden salin Espoosta, jossa oli sellainen toimintaperiaate, joka voisi toimia. Tätä mietittiin pari päivää ja alettiin katselemaan toimitiloja. Tilat löytyivätkin parissa päivässä ja laitettiin heti hommat rullaamaan. Sen jälkeen onkin ollut aika monta unetonta yötä viimeisen kahden ja puolen kuukauden aikana, kun on uusina yrittäjinä kehitetty sellaista systeemiä mitä ei tietääkseni muualla Suomessa ainakaan täysin samanlaista ole.

Salilaitteiden piti alun perin tulla noin 2 viikkoa ennen salin avaamista, mutta ne tulikin päivän suunniteltua avaamispäivää myöhemmin. Osa laitteista ei ollut sitä mitä tilattiin ja yksi laite jäi vielä jälkitoimitukseen. Oli tarkoitus testata rauhassa lähipiirin kanssa varausjärjestelmiä ja laitteita, mutta viivästyksistä johtuen piti laittaa sali heti auki, ettei tarvitsisi maksaa kuluja lisälainalla.  Varauskalenteria on väännetty viimeiseen asti toimivaksi. Kyseessä on virolainen firma, jonka kanssa oli aluksi paljonkin ongelmia, mutta palaset on pikkuhiljaa loksahdellut paikoilleen. Varauskalenteri on alun perin suunniteltu esim. ryhmäliikuntatuntien ajanvaraukseen ja sitä on koodailtu meille sopivaksi viimeisen kuukauden ajan. Myös muilta toimittajilta on kyselty vastaavaa kalenterin ja PIN koodien yhdistämistä, mutta tarjontaa ei ole paljoa ja hinnat vastaaville järjestelmille ovat useita tuhansia euroja. Mikäli tästä kalenterista joutuu vaihtamaan toiseen niin myös hintoja joudutaan nostamaan. Hinnoittelu oli alun perin tarkoitus hoitaa niin, että se eläisi käyttäjämäärien mukaan, mutta siihen ei ole löydetty vielä toimivaa ratkaisua. Nykyinen hinnoittelu on kompromissi yksin treenaavien ja kaveriporukoiden välimaastosta. Tästä hinnoittelusta on tullut enimmäkseen palautetta, että liian halvalla menee. Tämä on totta. Palkkaa salin pyörittämisestä ei makseta kenellekään vaan tätä tehdään lähinnä ”rakkaudesta lajiin”. Alku on ainakin näyttänyt lupaavalta ja varsinkin illat on täyttynyt hyvin. Muutama aamutreenaajakin on jo löytänyt salin. Suurin osa ensikertalaisista on ostanut heti ensimmäisen kerran jälkeen lisää salivuoroja eli tämäkin kertoo siitä, että on oltu tyytyväisiä. Kehittämisideoita ja hankintoja on mielessä jo paljonkin, mutta katsotaan niitä kunhan hommat alkavat rullaamaan enemmän omalla painollaan. Voimailupuoli tulee olemaan salilla isossa roolissa ja sitä aion edelleen kehittää, koska itsellä ja lähipiirillä kyykyt, penkit ja maastavedot on treenin perustana. Lisäksi kun käyttäjistä suurin osa on ollut naisia niin toki teen parhaani, että myös naisille riittää mieleisiä laitteita.

Positiivista palautetta ja kiitoksia on tullut joka päivä salin avaamisesta asti. Moni kertonut, että on aloittanut taas salin pitkän tauon jälkeen ja on mahtavaa, kun saa treenata aivan omassa rauhassa. Kiitoksia näistä palautteista. Ne lämmittävät mieltä.

  • Toni

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

Ylös ↑

%d bloggaajaa tykkää tästä: